Tillbaks till startsidan. 4ans  |  Om 4ans  |  Samhällsvetare  |  Beteendevetare  |  Journalistik  |  Film & Foto  |  Sök 4ans  |  Facebook  |  Elev
               
                                 
 
.

Kontakt

Rektor
Rektor: Robert Lindberg
Mail: robert@4ans.se

Tel: 040-91 82 25
Robert Lindberg
Robert Lindberg

4ans Gymnasium
Tuborgsgatan 2
(Ingång från innergården)
217 41 MALMÖ
Tel exp: 040-91 82 25
Mail: info@4ans.se


.

Om 4ans

4ans Gymnasium - I malmö sedan 2013


Historien om 4an
Precis som den fiktiva magiskolan Hogwarts i Harry Potter-böckerna startades 4ans Gymnasium av fyra eldsjälar med en dröm om en skola. En skola där elever, föräldrar och lärare har möjlighet att påverka på riktigt. Där alla beslut tas snabbt och med fokus på eleven. En skola där alla känner sig delaktiga och alla elever blir sedda. På 4ans har du som elev möjlighet att påverka dina tre gymnasieår på riktigt.

Nära till besluten
Skolan är lärarägd vilket innebär att huvudmannen är aktiv i den dagliga verksamheten och därmed kan beslut kring pedagogik, ekonomi, lokaler och utrustning tas snabbt och med en stark förankring hos elever, lärare och skolledning.

God stämning och trygghet
På 4ans Gymnasium arbetar vi hårt för att du som elev ska må bra. Vi är övertygade att om människor ska kunna lära och utvecklas är det viktigt att de trivs och känner sig trygga i sin vardag. På 4ans blir du sedd och uppskattad för den du är. Stämningen på skolan är familjär och du får snabbt nya vänner. Vi tror att om du som elev tycker att det är roligt att komma till skolan så ökar din inlärning och du kan bidra med kunskap och engagemang.

Engagerade lärare och studiero
På 4ans möter du välutbildade lärare som brinner för sina ämnen. Lärare som tar sin utgångspunkt i aktuell forskning och uppdaterar sina kurser efter de senaste vetenskapliga rönen.
Vi tycker att det är viktigt med ett tydligt ledarskap i klassrummet, i våra klassrum finner du en trygg och stödjande lärandemiljö med studiero och tydliga lektionsstrukturer. På så sätt ges alla elever det stöd och de utmaningar de behöver. Vi formar ett klassrum där eleverna vågar delta och lektionerna blir både utmanande och engagerande.

Höga förväntningar, struktur och mål
Då din skolgång har mål, innehåll och struktur och undervisningen är varierande, utmanande och individanpassad lyfter du som elev. Med tydlig återkoppling får du bättre förståelse för dina egna styrkor och svagheter och du kan hitta dina egna vägar till framgång.

Pedagogik med IT och innovativa grepp
Med Internet och digitala medier som den viktigaste informationskällan måste läsförståelse, hantering av information och färdigheter i källkritik och kritiskt granskande fungera. Den som lär sig att söka och tycka om kunskap kommer alltid att fortsätta att leta kunskap men precis som med all kunskap kommer inte den digitala färdigheten av sig själv. På 4ans förstår vi vikten av att lära våra elever att använda digital teknik och medier på ett tryggt, ansvarsfullt och effektivt sätt. 4ans arbetar aktivt med att vårda elevernas förmåga och självförtroende att utmärka sig både online och offline i en värld där digitala medier alltid är närvarande. Vi har modern skolmiljö med moderna studiemedel och attraktiv utrustning för att främja din upptäckarlust och innovation så att just du ska lyckas i den snabba och ständigt föränderliga värld vi lever i idag.

Efter studenten
På 4ans utvecklas du och förbereds för livet efter studenten. Vi är stolta över vad våra avgångselever har uppnått, vi hittar bland annat drivande lokalpolitiker, framgångsrika chefer, förbundskaptener, journalister och massor av högskolestuderande i gänget. Vi ser fram emot att ge dig samma möjligheter och tre härliga år på 4ans.


Övrigt om 4ans

Skolan
4ans Gymnasiums fräscha lokaler är centralt belägna med promenadavstånd från både Triangeln och Kronprinsen. I lummiga kvarter vid Kronborgsvägen finns skolan på två våningsplan. Hela kvarteret Kronborg andas kunskap då ett flertal skolor och utbildningsföretag finns i kvarteret.
Elever på 4ans har samma rätt till busskort som de som går på en kommunal skola.

Lunch
När det är dags för lunch har du ett tiotal restauranger att välja på. Med ditt personliga matkort får du en riktig lunch, som helt betalas av skolan. Elevkåren är aktiv i val av restauranger och du hittar dem bland annat i Kronprinsens food-court.
Då du kan spendera lunchen med kompisar ute på stan blir den en paus från skolan mitt på dagen.

Utrustning och IT
På 4ans får du en personlig Apple Mac-dator med de rätta apparna samt personlig utrustning i den inriktning du väljer, t.ex. systemkamera, hörlurar, filmkamera som blir dina egna och som du kan ta med dig hem så att de är lättillgängliga när du känner dig mest kreativ.
4ans använder moderna lärplattformar och har ett eget intranät där scheman, uppgifter och resultat alltid finns tillgängliga. Plattformarna, den tekniska miljön och skolbiblioteket uppdateras kontinuerligt.

Extra undervisning och stöd
Vi har flera extra lärarledda pass i veckan som ligger utanför ditt ordinarie schema där du kan få läxhjälp, studera inför prov eller jobba ikapp om du t.ex. varit sjuk.
På 4ans har vi all kursliteratur inläst och tillgänglig för samtliga elever.

Idrott
Idrotten har vi på några av Malmös olika träningsanläggningar. Detta ger en varierande idrott, där du får prova på många olika sporter.
Exempel på idrottsanläggningar vi använder oss av är Hästhagens IP, Hylie Sportcenter, Hylie Badet, Kockums Fritid, Nordic Wellness, m.fl.kostnadsfritt.


Ta sig till 4ans

Buss och tåg
Nedan ser du några exempel på hur du kan ta dig till 4ans Gymnasium med buss inom Malmö.

Malmö Central
Från Malmö Central tar du buss 8 och kliver av vid Fågelbacken eller Dammfri. Därifrån är det en kort gångväg på 3 minuter till 4ans.

Hylie station
Från Hylie station tar du buss 8 och kliver av vid Dammfri. Därifrån är det en kort gångväg på 3 minuter till 4ans.

Malmö Gustav Adolfs torg och Malmö Triangeln
Från Gustav Adolfs torg eller Triangeln tar du buss 1 och kliver av vid Själlandstorget.
(Från Triangeln är det dock bara 800 meter till 4ans Gymnasium)

Från Södervärn
Stadsbuss 1 och kliver av vid Själlandstorget
Regionbuss 141 och kliver av vid Malmö Opera (kort promenad)
Stadsbuss 3 och kliver av vid Malmö Lorensborg (kort promenad)

Via Skånetrafiken.se kan du hitta den resväg som passar dig bäst. Sök till Dammfri/fågelbacken eller till Själlandstorget. Det går också bra att söka på adressen Tuborgsgatan 2 så kommer fler bussar fram.

För dig som funderar på att pendla in till Malmö
Som du ser ovan är det enkelt att ta sig till 4ans om du kommer med tåg.
På 4ans har du aldrig lektion före 09:00 vilket gör att du inte behöver kliva upp mitt i natten för att komma i tid till skolan.


Karta

Hitta till 4ans Gymnasium i Malmö.

4ans finns på Tuborgsgatan 2  med ingång via innergården
.

 

Studenten!


 
  4ans Gymnasium    Tuborgsgatan 2     217 41 MALMÖ     Tel: 040-91 82 25     Mail: info@4ans.se