Kategorier
Catering

En cateringfirma kan rädda din dag

För dig som inte vet hur du ska ro iland en stor högtid kan en cateringfirma vara ett säkert kort. De kommer att leverera mat och dryck så allt blir perfekt.

Du ser framför dig hur alla dina vänner kommer för att fira en speciell högtid. Ni har inte träffats på länge och förväntningarna växer. Det är många som uttrycker sin glädje över den här festen du har ordnat. Men så händer det som inte får hända. Livet kommer emellan och du hinner inte med något av det du tänkt förbereda. Kanske blir du sjuk eller får ett tråkigt besked om sjukdom i familjen.

Oavsett vad som hänt har du fallit ner i ett djupt svart hål och vet inte hur du ska få kraft att laga mat till alla dina kära vänner. Högtiden du skulle fira med dem känns helt plötsligt som en katastrof och du vet varken ut eller in. Det är i dessa lägen en cateringfirma kan vara din livlina och rädda både dagen och dig från att fallera fullständigt. Istället vänder allt till det bästa och du kan fira med dina vänner i godan ro.

En cateringfirma har många strängar på sin lyra

När man driver en cateringfirma har man inte bara matlagningen som sitt huvudsakliga dagliga arbete. Det gäller att vara fena på att leverera i tid, så sinne för att åka hemifrån i rätt tid är viktigt. Du behöver beräkna tid för körning, avlastning och att bära in. Ta även med saker som trafikstockning och andra oförutsedda olyckor som kan ske en vanlig dag i trafiken.

Att kunna servera är en annan sida av myntet. Antingen gör du det själv eller så får du helt enkelt hyra in någon som kan göra det åt dig. Att göra det själv ger ju lite extra pengar in i kassan men det ger också mer stress för att du måste klara av allt på egen hand. Du blir lite mer sårbar. Ju mer stress, desto sämre immunförsvar och då kanske du blir sjuk själv och inte kan arbeta alls.

Vem är ansvarig på en cateringfirma?

På en firma som bedriver catering så jobbar det såklart en ansvarig kock eller köksansvarig. Hen ser till att allt fungerar till punkt och pricka. Hen kan också vara ansvarig för vilka råvaror som ska köpas in och vilken policy företaget ska ha. Det kan vara du själv eller någon du anställt. Ansvaret handlar om att skapa och leverera rätter som du har tagit fram på din meny.

Ett annat ansvar kan vara att köra ut rätterna eller att köpa in dryck som passar till. Vanligtvis vet kunden vad den vill ha men det finns flera alternativ som kan passa nya som galna människor. Vill du vara lite extravagant kan du hyra in en sommelier. Det är en person som vet allt som är värt att veta om drycker. Speciellt vilka som passar bra till olika sorters mat.

Cateringfirma med hög kompetens

En cateringfirma behöver en person i laget som gillar att leka med sina kulinariska färdigheter. Kreativitet är ledordet och färger är det man leker med för att trolla fram enastående rätter. Det är färgerna som gör att ögat sänder signaler vidare till magen. En annan del som gör sitt till är dofterna.

Färg, örter, dofter och smak är de komponenter en skicklig kock har till sitt förfogande. Med dessa ska hen trolla fram kombinationer av mat som gör antingen det ena eller det andra med dig som äter. Det kan vara en förrätt eller en huvudrätt och sist men inte minst vill du säkert smaka på en alldeles enastående god efterrätt.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: cateringfirman.se