Kategorier
Vårnadstvist

Engagerat stöd vid en vårdnadstvist

En vårdnadstvist kan vara en känslomässig belastning. Då är det viktigt att ha en kunnig och engagerad rådgivare vid sin sida före, under och efter rättegång.

När man vid en skilsmässsa eller separation kommer fram till den punkt när det blir svårt att komma överens är det viktigt att anlita professionell hjälp. Oftast är det inte de materiella sakerna som är svårast att dela utan istället är det barnen. De flesta föräldrar vill finnas med vid sina barns sida för att följa deras utveckling och stötta på bästa sätt.

Delad vårdnad om barnen blir därför oftast den lösning som de flesta väljer men det är inte alltid självklart hur den ska se ut. Alla föräldrar har inte möjlighet till veckovis boende. En del föräldrar har livssituationer som gör det svårt att ta hand om sina barn på ett sätt som gynnar deras utveckling och trygghet.

Att söka juridisk hjälp vid en vårdnadstvist gör processen lättare

Om man tvekar och inte vet om det är värt pengarna att kontakta en advokat för att få hjälp att komma överens med sin partner så finns det flera lösningar. Etablerade advokatbyråer har kostnadsfri juridisk rådgivning via telefon eller e-post. Kontakten med en kunnig och erfaren jurist kan ge ett perspektiv på hur man ska gå vidare. Man kan exempelvis få råd om finansiering av processen.

Kostnaderna för familjerättsliga ärenden som exempelvis en vårdnadstvist täcks i de flesta fall av rättsskyddet i hemförsäkringen. Om man inte har en hemförsäkring kan den som behöver i vissa fall få rättshjälp. Det juridiska ombud som man väljer kan hjälpa till med ansökningar om finansiering. Detta är det första steget mot att få hjälp. Processen kan börja och utöver finansieringen får man hjälp och stöd att komma till en bra och rättvis lösning för alla inblandade.